aaa

 
Woensdag 20 September 17
Bericht voor ondernemers en burgers die gebruik maken van de Overval App

Eind 2013 zijn de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Sittard-Geleen, Roermond, Venray en Weert gestart met een proef voor 3 jaar met de Overval App. Hiermee hoopten de gemeenten samen met de ondernemers bij te kunnen dragen aan de strijd tegen overvallers.

De Overval App geeft ondernemers die zijn overvallen de kans om met behulp van hun smartphone direct een melding te maken en snel een kloppend signalement te verspreiden.

Nu na 3 jaar constateren we dat het aantal ondernemers dat zich hiervoor heeft aangemeld laag is. In alle zeven gemeenten hebben zich in totaal 724 bedrijven aangemeld, terwijl rond de 7.000 bedrijven het aanbod hebben gehad om deel te nemen aan de proef. Ook hebben we geconstateerd dat de Overval App geen enkel keer gebruikt is in de afgelopen drie jaar.

Dit is voor de gemeenten reden om de proef niet voort te zetten en met de ondersteuning van de Overval App te stoppen. Application Builders, het bedrijf dat de Overval App nu beheert, heeft aangegeven dat de App nog tijdelijk kan worden gebruikt. Indien wij geen nieuw contract met hun aangaan, wordt het gebruik van de App beëindigd.

Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met Joldy Peters van de gemeente Maastricht via 043 – 350 4036 / Joldy.peters@maastricht.nl of met Application Builders via info@overvalapp.nl