aaa

 
Woensdag 24 Januari 18
Vanaf februari bedraagt de boete 1500 euro voor weekendrust in de cabine

VRACHTWAGENCHAUFFEUR MOET WEKELIJKSE RUST BUITEN VOERTUIG DOORBRENGEN.

Om te voorkomen dat vrachtwagenchauffeurs weekenden doorbrengen in hun voertuigen, deelde de ILT zondag 14 januari met minister Cora van Nieuwenhuizen flyers uit. Vanaf februari bedraagt de boete 1500 euro voor weekendrust in de cabine. Nu in januari wordt er alleen nog gewaarschuwd.

Op parkeerplaats Den Hoek langs de A16 stonden ILT-inspecteurs Sanne van Geel en Marten Daniëls deze dag klaar met een stapel flyers. De parkeerplaats ligt op de route richting Antwerpen. Een logische plek voor chauffeurs om een weekend door te brengen. Ruim vijftig vrachtauto’s stonden er zondag geparkeerd. Het merendeel met Oost-Europese kentekens.

“We hebben als ILT ongeveer de helft van deze chauffeurs uitgebreid gesproken”, vertelt ILT-persvoorlichtster Danielle Rebel. “Zij kwamen onder andere uit Roemenië , Tsjechië, Slowakije en Polen. Veel van deze vrachtwagenchauffeurs waren niet op de hoogte van de verplichte rust buiten de cabine. Zij bekeken de flyer met veel belangstelling.”

De actie van de ILT rekende op de nodige aandacht van de media. De NOS, RTL en ANP kwamen met een filmploeg en ook het AD en vakmedia waren aanwezig. De NOS opende er zondag hun middagjournaal mee.

Klik hier voor het eerdere persbericht van de ILT over de weekendrust, bij dit bericht staat ook een link naar de pdf-versie van de uitgedeelde flyer.