aaa

Nieuws

 
Dinsdag 6 Oktober 15
mijnMaas Café

Hoogwater in Maastricht? Daarmee willen we definitief afrekenen. We herinneren ons allemaal de grote overstromingen in 1993 en 1995. Hierna hebben we onder andere de kades verhoogd, nieuwe muren gebouwd en de rivier verbreed. Toch is dit niet voldoende om Maastricht in de toekomst te blijven beschermen tegen extreem hoge waterstanden. Het klimaat verandert immers. Het regent steeds vaker en steeds meer, en de Maas moet dat beter kunnen opvangen. We moeten nieuwe ideeën inventariseren en daar hebben we u bij nodig!

Praat mee in het mijnMaas Café
De Maas is van ons allemaal! Daarom bent ook u van harte welkom tijdens mijnMaas Café op donderdag 22 oktober 2015. We vinden het belangrijk dat iedereen (inwoners, wijkraden, belangengroepen, ondernemers) met ons meedenkt over mogelijke maatregelen. Maar ook over wat dat betekent voor de uitstraling van Maastricht. Misschien wilt u kades verstevigen of de rivier verder verbreden? Maar mogen er ook gebouwen wijken voor nieuwe dijken? Of heeft dat allerminst uw voorkeur? We hopen zoveel mogelijk ideeën op tafel krijgen.
Lees meer >

 
Maandag 5 Oktober 15
Op naar de 100.000 banen

Werkgevers die meer willen weten over de banenafspraak uit het Sociaal Akkoord of ondersteuning nodig hebben bij de uitvoering hiervan, kunnen vanaf nu terecht op www.opnaarde100000.nl. Deze website is een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland. En tevens is dit dé wegwijzer voor ondernemers die banen willen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. 

Banenafspraak
In het Sociaal Akkoord hebben werkgevers-, werknemersorganisaties en de overheid afgesproken dat er 125.000 banen tot 2026 worden gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit onderdeel wordt ook wel de Banenafspraak genoemd. Werkgevers in de marktsector nemen 100.000 banen voor hun rekening. Het portal opnaarde100000.nl helpt ondernemers die de afspraken in de praktijk willen brengen. 
Lees meer >

 
Donderdag 24 September 15
Ondernemersavond Aan de Fremme

Op 23 september vond de ondernemersavond Aan de Fremme plaats in Loods 81 op de rijksweg in Margraten. Het bestuur nam afscheid van voorzitter John Vroemen. John is meer dan 10 jaar voorzitter geweest en heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor de ondernemers op het bedrijventerrein. De laatste jaren is hij actief en succesvol bezig geweest om de OV te laten aansluiten bij de SIM. Daniel Maar zal John als voorzitter opvolgen. Geveld door griep kon de nieuwe voorzitter helaas niet aanwezig zijn maar John werd door de andere (bestuurs)leden bedankt voor zijn jarenlange inzet.

De voortgang bewegwijzering werd toegelicht door Sonja Demandt: ze attendeerde de aanwezige leden er nogmaals op vooral aanvraag te doen naar een industrienummerbord. In de toekomst zal de bewegwijzering steeds meer door nummers gebeuren. Voor de leden wordt één nummerbord door de OV Aan de Fremme vergoed.

Het bestuur is nog op zoek naar twee nieuwe leden. Angelique Frissen overweegt om penningmeester te worden van de OV.

De laatste Opendag was een succes maar iedereen wordt uitgedaagd ideeën aan te leveren voor een nieuw concept voor de Opendag in 2017.

De eerste ideeën zijn gepresenteerd voor de ontwikkeling op de rotonde van een kunstwerk dat alle ondernemers die gevestigd zijn op de Fremme vertegenwoordigt.

 
Woensdag 16 September 15
INDUSTRIE 4.0

Met behulp van nieuwe internettechnologieën kunnen machines, goederen en onderdelen met elkaar

communiceren in een ‘internet of things and services’. De Duitse term Industrie 4.0 staat voor de vierde industriële revolutie: een nieuwe stap in de organisatie en sturing van de gehele waardeketen over de levenscyclus van producten heen. Deze cyclus richt zich op de steeds verder geïndividualiseerde wensen van de klant en strekt zich uit van idee, ontwikkeling en productie, levering aan de eindklant tot recycling, inclusief de daarbij behorende diensten. Deze ontwikkeling speelt ook in Nederland en België. Industrie 4.0 gaat niet alleen over digitalisering en netwerken van horizontale en verticale waardeketens. Het gaat ook over de vernieuwing van producten en diensten van een bedrijf en de implementatie van nieuwe, vaak disruptieve business modellen. Industrie 4.0 zorgt verder voor de transformatie van belangrijke bedrijfsprocessen en een heroriëntatie van producten- en dienstenportefeuilles. We kunnen de gevolgen van deze ontwikkelingen nog niet overzien. Toch hebben industriële ondernemingen geen andere keus dan volop inzetten op de nieuwe mogelijkheden. Bedrijven die klantinformatie slim destilleren uit realtime-data of hun productonderhoud op probabilistische systemen baseren (predictive maintenance) kunnen enorme productiviteitswinsten behalen. Om te concurreren moeten bedrijven ‘baas over data’ zijn. Maar bedrijven moeten in steeds volatielere markten ook flexibeler produceren. De time to market van nieuwe producten moet omlaag en bedrijven moeten veel grondstoffen energie-efficiënter produceren. Industrie 4.0 richt zich nadrukkelijk op de gevolgen van internet en cloud computing voor de industrie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het totale programma op: www.heerlensmartcity.eu/programma-2015/.

 
Woensdag 23 September 15
FMB toeleveranciersbeurs voor de machinebouw!

Dit jaar vindt de FMB plaats van 4 tot 6 november in het beurs- en congresscentrum Bad Salzuflen, Duitsland.
Bedrijfsleiders, constructeurs, ontwerpers, ingenieurs, productieleiders en inkopers komen op deze beurs persoonlijk in contact met toeleveranciers en worden op het
hoogste niveau over de nieuwe ontwikkelingen op de hoogte gehouden. 
Voor meer info klik hier.


Pagina 27 / 30
« < 25 26 27 28 29 > »