aaa

Nieuws

 
Donderdag 26 November 15
Eerste fundamenten voor nieuwe keersluis Limmel

De tachtig jaar oude sluis Limmel in het Julianakanaal maakt plaats voor een nieuwe keersluis. De belangrijkste functie van de nieuwe keersluis is het beschermen van het achterland bij extreem hoogwater.

Vanaf 2018 is de nieuwe keersluis klaar. Na de bouw is BESIX gedurende 30 jaar, vanaf 2018 verantwoordelijk voor financiering, beheer en onderhoud van de nieuwe keersluis. In augustus ging voor het eerst de schop in de grond. Na de eerste voorbereidingen werkt de aannemer nu aan de bouwkuipen van het nieuwe keermiddel.

De eerste mijlpaal op weg naar een nieuwe keersluis:
Dinsdag 1 december is de officiële opening van de tijdelijke fietsbrug. De tijdelijke fietsbrug is bedoeld om het fiets- en autoverkeer al tijdens de werkzaamheden te scheiden. Dit is een van de maatregelen waarmee BESIX en Rijkswaterstaat de veiligheid voor de weggebruikers zoveel mogelijk willen vergroten. Fietsers kunnen zo veiliger het kanaal over. Via de fietsbrug en later over de nieuwe brug.

Voor de complete nieuwsbrief november 2015 klik hier.

 
Dinsdag 17 November 15
Maastricht Awards

Tijdens de feestelijke avond van de prijsuitreiking in het Mercedes-Benz Customer Service Centre zijn de winnaars bekend gemaakt van de Maastricht Awards.

Winnaar in de categorie 'Meest Gastvrije Horeca Bedrijf' is Café Local. Winnaar in de categorie 'Beste Starter' is 3D by Flow. Winnaar van de 'Maastricht Award' is De Bisschopsmolen. De Rabobank Oeuvreprijs is gewonnen door MediReva medische hulpmiddelen.

Wij wensen de winnaars van harte proficiat met het winnen van de felbegeerte trofees. Een woordje van dank gaat ook uit naar de gastheer: Mercedes Benz Customer Service Centre.

Lees de reacties van de jury in het persbericht: Maastricht Awards 2015 uitgereikt. Klik hier.

 
Dinsdag 17 November 15
Aftrap Steelport Maastricht

Vandaag, 17 november is tijdens de Stainless Steel World Conference de formele aftrap gegeven van Steelport Maastricht.

In Maastricht bieden acht staalbedrijven, gelegen in een straal van 500 meter op de Beatrixhaven, werk aan bijna 1.000 mensen. Deze hoge concentratie is uniek in Europa en heeft alles te maken met de strategische locatie in Europa en de beschikbaarheid van logistieke modaliteiten. In state-of-the-art plants wordt gewerkt aan verschillende typen staalbewerking en opslag. De plants onderscheiden zich onder meer door geavanceerde automatisering en opslag en slimme ICT-systemen.

Steelport

Enkele maanden geleden tekenden acht staalbedrijven, de gemeente Maastricht, Limburg Economic Development en European Logistics Center Limburg (ELC Limburg) een intentieovereenkomst waarin zij hebben afgesproken om onder de noemer van Steelport Maastricht geregeld samen te komen en te bespreken op welke punten zij kunnen samenwerken om gezamenlijke belangen beter te behartigen en gedeelde bottlenecks op te lossen. De deelnemende staalbedrijven zijn Laura Metaal, Tata Steel (3 werkmaatschappijen), Steel Solutions, Maas Staal, Vogten en ZNB.

 

 
Dinsdag 17 November 15
Bijeekomst 'Overvallen en opstaan'

De afgelopen twee maanden hebben verschillende overvallen op winkels plaatsgevonden in met name het centrum en Wyck van Maastricht. De impact van een overval is groot voor de slachtoffers, maar ook voor mogelijke getuigen en voor ondernemers en medewerkers van winkels in de buurt.

Op 25 november 2015 en op 7 december 2015 vindt daarom de bijeenkomst ‘Overvallen en opstaan’ plaats. Met deze interactieve voorlichtingsbijeenkomst is het de bedoeling om het veiligheidsgevoel te verhogen, verhalen die de ronde doen aan te horen, bepaalde gevoelens weg te nemen, opsporing te faciliteren en goede adviezen te geven.
Lees meer >

 
Donderdag 12 November 15
Ledenbijeenkomst BMA 12 nov.

Vandaag, 12 november, heeft de ledenbijeenkomst voor het terrein Maastricht Aachen-Airport plaatsgevonden.

Na een korte presentatie over de ontwikkelingen binnen de ondernemersvereniging door Maurice Schijns (Bestuurslid) en Sonja Demandt (SIM) werd er door de gastheer van vandaag, Travel Inn, een smakelijke lunch geserveerd.
Tijdens de lunch heeft Travel Inn zichzelf als bedrijf gepresenteerd aan de aanwezige ondernemers.

Na afloop werd een rondleiding over het terrein van het vliegveld verzorgd door Dhr. Dohmen. Tijdens deze rondrit over het terrein konden diverse vliegtuigen van heel dichtbij bekeken worden en werd er verteld welke bedrijven zoal gevestigd zijn in de diverse loodsen op het terrein.
Tot slot demonstreerde de brandweer de gloednieuwe crastender en heeft men een kijkje mogen nemen in een 'oefenvliegtuig' met echte vlammen die de brandweer gebruikt tijdens haar oefeningen.


Pagina 30 / 32
« < 28 29 30 31 32 > »

NIEUWS

ACTIVITEITEN

Donderdag 28 Jun 18

Facebookmarketing Training

Vrijdag 29 Jun 18

ALV Scharn-Noord

Donderdag 5 Jul 18

ALV Bosscherveld