aaa

Nieuws

 
Dinsdag 8 December 15
A2 Afrit 52
Maastricht Bereikbaar en de Gemeente Meerssen wil extra aandacht vragen voor het gebruik van afrit 52 op de A2.

Er is geconstateerd dat er nog veel (vracht)verkeer op de A2, komende vanuit het noorden, gebruik maakt van afrit 51 Meerssen/Bunde. Terwijl afrit 52 een rechtstreekse en snelle verbinding geeft met bedrijventerrein Beatrixhaven.

Via afrit 52 kan verkeer vanuit het noorden naar Maastricht-Noord, Valkenburg/Heerlen of naar de wijken Amby en Rothem.
Klik hier voor de flyer met informatie over afrit 52.

 
Dinsdag 1 December 15
VGZ premie 2016

Het einde van het jaar komt weer snel in zicht en dat betekent dat u de mogelijkheid heeft om over te stappen van zorgverzekeraar. De premies voor de VGZ Zorgverzekering 2016 zijn bekend. Ook het komende jaar zitten u en/of uw medewerkers goed bij VGZ. VGZ is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk en zonder aandeelhouders. Daarom geven we winst en reserves terug aan onze verzekerden.

Al verzekerd via VGZ?
Dan kunt u sinds 19 november uw persoonlijke premie bekijken met eventuele korting bekijken op premie.vgz.nl.
Hier kunt u inloggen met uw DigiD.

Nog niet verzekerend bij VGZ?
De SIM heeft een collectieve overeenkomst met zorgverzekeraar VGZ waarvan u en uw medewerkers als SIM-lid zijnde kunnen profiteren van korting op de verzekeringspremie. Klik hier en bereken uw premie. (Collectiviteitsnummer: 10611)
Of klik hier en download het premie overzicht. Voor meer informatie stuur een e-mail naar: vgzzorg@simmaastricht.eu

 
Donderdag 26 November 15
Eerste fundamenten voor nieuwe keersluis Limmel

De tachtig jaar oude sluis Limmel in het Julianakanaal maakt plaats voor een nieuwe keersluis. De belangrijkste functie van de nieuwe keersluis is het beschermen van het achterland bij extreem hoogwater.

Vanaf 2018 is de nieuwe keersluis klaar. Na de bouw is BESIX gedurende 30 jaar, vanaf 2018 verantwoordelijk voor financiering, beheer en onderhoud van de nieuwe keersluis. In augustus ging voor het eerst de schop in de grond. Na de eerste voorbereidingen werkt de aannemer nu aan de bouwkuipen van het nieuwe keermiddel.

De eerste mijlpaal op weg naar een nieuwe keersluis:
Dinsdag 1 december is de officiële opening van de tijdelijke fietsbrug. De tijdelijke fietsbrug is bedoeld om het fiets- en autoverkeer al tijdens de werkzaamheden te scheiden. Dit is een van de maatregelen waarmee BESIX en Rijkswaterstaat de veiligheid voor de weggebruikers zoveel mogelijk willen vergroten. Fietsers kunnen zo veiliger het kanaal over. Via de fietsbrug en later over de nieuwe brug.

Voor de complete nieuwsbrief november 2015 klik hier.

 
Dinsdag 17 November 15
Maastricht Awards

Tijdens de feestelijke avond van de prijsuitreiking in het Mercedes-Benz Customer Service Centre zijn de winnaars bekend gemaakt van de Maastricht Awards.

Winnaar in de categorie 'Meest Gastvrije Horeca Bedrijf' is Café Local. Winnaar in de categorie 'Beste Starter' is 3D by Flow. Winnaar van de 'Maastricht Award' is De Bisschopsmolen. De Rabobank Oeuvreprijs is gewonnen door MediReva medische hulpmiddelen.

Wij wensen de winnaars van harte proficiat met het winnen van de felbegeerte trofees. Een woordje van dank gaat ook uit naar de gastheer: Mercedes Benz Customer Service Centre.

Lees de reacties van de jury in het persbericht: Maastricht Awards 2015 uitgereikt. Klik hier.

 
Dinsdag 17 November 15
Aftrap Steelport Maastricht

Vandaag, 17 november is tijdens de Stainless Steel World Conference de formele aftrap gegeven van Steelport Maastricht.

In Maastricht bieden acht staalbedrijven, gelegen in een straal van 500 meter op de Beatrixhaven, werk aan bijna 1.000 mensen. Deze hoge concentratie is uniek in Europa en heeft alles te maken met de strategische locatie in Europa en de beschikbaarheid van logistieke modaliteiten. In state-of-the-art plants wordt gewerkt aan verschillende typen staalbewerking en opslag. De plants onderscheiden zich onder meer door geavanceerde automatisering en opslag en slimme ICT-systemen.

Steelport

Enkele maanden geleden tekenden acht staalbedrijven, de gemeente Maastricht, Limburg Economic Development en European Logistics Center Limburg (ELC Limburg) een intentieovereenkomst waarin zij hebben afgesproken om onder de noemer van Steelport Maastricht geregeld samen te komen en te bespreken op welke punten zij kunnen samenwerken om gezamenlijke belangen beter te behartigen en gedeelde bottlenecks op te lossen. De deelnemende staalbedrijven zijn Laura Metaal, Tata Steel (3 werkmaatschappijen), Steel Solutions, Maas Staal, Vogten en ZNB.

 


Pagina 31 / 34
« < 29 30 31 32 33 > »