aaa

Nieuws

 
Dinsdag 17 November 15
Aftrap Steelport Maastricht

Vandaag, 17 november is tijdens de Stainless Steel World Conference de formele aftrap gegeven van Steelport Maastricht.

In Maastricht bieden acht staalbedrijven, gelegen in een straal van 500 meter op de Beatrixhaven, werk aan bijna 1.000 mensen. Deze hoge concentratie is uniek in Europa en heeft alles te maken met de strategische locatie in Europa en de beschikbaarheid van logistieke modaliteiten. In state-of-the-art plants wordt gewerkt aan verschillende typen staalbewerking en opslag. De plants onderscheiden zich onder meer door geavanceerde automatisering en opslag en slimme ICT-systemen.

Steelport

Enkele maanden geleden tekenden acht staalbedrijven, de gemeente Maastricht, Limburg Economic Development en European Logistics Center Limburg (ELC Limburg) een intentieovereenkomst waarin zij hebben afgesproken om onder de noemer van Steelport Maastricht geregeld samen te komen en te bespreken op welke punten zij kunnen samenwerken om gezamenlijke belangen beter te behartigen en gedeelde bottlenecks op te lossen. De deelnemende staalbedrijven zijn Laura Metaal, Tata Steel (3 werkmaatschappijen), Steel Solutions, Maas Staal, Vogten en ZNB.

 

 
Dinsdag 17 November 15
Bijeekomst 'Overvallen en opstaan'

De afgelopen twee maanden hebben verschillende overvallen op winkels plaatsgevonden in met name het centrum en Wyck van Maastricht. De impact van een overval is groot voor de slachtoffers, maar ook voor mogelijke getuigen en voor ondernemers en medewerkers van winkels in de buurt.

Op 25 november 2015 en op 7 december 2015 vindt daarom de bijeenkomst ‘Overvallen en opstaan’ plaats. Met deze interactieve voorlichtingsbijeenkomst is het de bedoeling om het veiligheidsgevoel te verhogen, verhalen die de ronde doen aan te horen, bepaalde gevoelens weg te nemen, opsporing te faciliteren en goede adviezen te geven.
Lees meer >

 
Donderdag 12 November 15
Ledenbijeenkomst BMA 12 nov.

Vandaag, 12 november, heeft de ledenbijeenkomst voor het terrein Maastricht Aachen-Airport plaatsgevonden.

Na een korte presentatie over de ontwikkelingen binnen de ondernemersvereniging door Maurice Schijns (Bestuurslid) en Sonja Demandt (SIM) werd er door de gastheer van vandaag, Travel Inn, een smakelijke lunch geserveerd.
Tijdens de lunch heeft Travel Inn zichzelf als bedrijf gepresenteerd aan de aanwezige ondernemers.

Na afloop werd een rondleiding over het terrein van het vliegveld verzorgd door Dhr. Dohmen. Tijdens deze rondrit over het terrein konden diverse vliegtuigen van heel dichtbij bekeken worden en werd er verteld welke bedrijven zoal gevestigd zijn in de diverse loodsen op het terrein.
Tot slot demonstreerde de brandweer de gloednieuwe crastender en heeft men een kijkje mogen nemen in een 'oefenvliegtuig' met echte vlammen die de brandweer gebruikt tijdens haar oefeningen.

 
Donderdag 5 November 15
Pendelbus P+R Maastricht-Noord

Vanaf 28 november 2015 rijdt buslijn 100 van P+R terrein Maastricht-Noord niet meer alleen in het weekend maar ook van maandag tot en met vrijdag naar de Markt in Maastricht. Hiermee bieden Maastricht Bereikbaar en Provincie Limburg zowel forenzen als dagjesmensen de mogelijkheid om snel, gemakkelijk en goedkoop te reizen naar hartje centrum.
Lees meer >

 
Dinsdag 3 November 15
Themabijeenkomst Energie 2 november

Op maandag 2 november vond bij de hogere Hotelschool de maandelijkse themabijeenkomst Energie plaats.

Tijdens deze bijeenkomst zijn 3 onderwerpen, die allen raakvlakken met het hoofdthema 'Energie' hebben, aan bod gekomen. Ten eerste heeft Noël Dierickx van de Energiemakelaar de ontwikkelingen binnen de energiemarkt gepresenteerd. Vervolgens heeft Peter Mertens een toelichting gegeven op de EPK-pilot en certificaten uitgereikt aan de 5 maastrichtse bedrijven de hieraan hebben deelgenomen. Tot slot heeft Sjir Louppen, Adviseur Kim-verwarming®, vertelt over een nieuwe verwarmingstechniek, die niet alleen een gebouw energiezuinig verwarmt, maar tevens met minimale ingrepen de oplossing voor terugkerende problemen van optrekkend vocht, condensatie, schimmelvorming en zoutcorrosie biedt.

Lees verder voor een uitgebreidere toelichting op de EPK-pilot en de foto's van de uitreiking van de certificaten:


Lees meer >


Pagina 31 / 33
« < 29 30 31 32 33 > »