aaa

Nieuws

 
Woensdag 21 Oktober 15
Nieuwe website Noorderbrugtracé

Vandaag is de nieuwe website www.noorderbrug-maastricht.nl online gegaan. De website geeft bezoekers informatie over het project Noorderbrugtracé dat tot en met 2018 in Maastricht-Noordwest wordt uitgevoerd.
Het nieuwe tracé verbetert de doorstroming in oost-west richting en biedt een directe verbinding naar België. De nieuwe website geeft informatie over de achtergrond van het project, de verschillende bouwfasen, informatie per deelgebied en de laatste actualiteiten. Bezoekers kunnen zich via de site ook aanmelden voor een digitale nieuwsbrief. Verder is er een speciale Servicelijn waar mensen terecht kunnen met vragen en meldingen over het project. De nieuwe communicatiemiddelen worden nu in gebruik genomen, omdat de voorbereidingen buiten steeds beter zichtbaar worden.


Lees meer >

 
Maandag 19 Oktober 15
SIM Themabijeenkomst 2 november: Energie

Op maandag 2 november vindt de eerstvolgende maandelijkse themabijeenkomst plaats van 11:00 - 12:00 uur op de hoge hotelschool in Maastricht. De volgende onderwerpen komen tijdens deze bijeenkomst aan bod:

- Update Energie Prestatie Keuring
- De Energiemakelaar
- Kim - Verwarming


Lees meer >

 
Donderdag 15 Oktober 15
Uitnodiging Silver Workshop 17 november

Uw reststromen zijn goud waard!

Na ruim 2 succesvolle jaren met realisatie van symbioseprojecten waar enorme besparingen voor bedrijven uit zijn voortgekomen en een opbouw van een groot symbiosenetwerk willen we weer graag meer bedrijven in contact brengen met SILVER.

Wat is nodig om uw reststroom te verwaarden en welke verborgen besparingen liggen er in uw reststromen?

We willen samen met u op zoek gaan naar symbiose kansen, de tussenliggende schakels benoemen en zo tot symbiose projecten komen die voor iedereen winst op leveren. De projecten van het afgelopen jaar hebben aangetoond dat het kan. Enkele mooie voorbeelden hiervan zijn weergegeven op de website:
www.silver-limburg.nl
Lees meer >

 
Dinsdag 6 Oktober 15
mijnMaas Café

Hoogwater in Maastricht? Daarmee willen we definitief afrekenen. We herinneren ons allemaal de grote overstromingen in 1993 en 1995. Hierna hebben we onder andere de kades verhoogd, nieuwe muren gebouwd en de rivier verbreed. Toch is dit niet voldoende om Maastricht in de toekomst te blijven beschermen tegen extreem hoge waterstanden. Het klimaat verandert immers. Het regent steeds vaker en steeds meer, en de Maas moet dat beter kunnen opvangen. We moeten nieuwe ideeën inventariseren en daar hebben we u bij nodig!

Praat mee in het mijnMaas Café
De Maas is van ons allemaal! Daarom bent ook u van harte welkom tijdens mijnMaas Café op donderdag 22 oktober 2015. We vinden het belangrijk dat iedereen (inwoners, wijkraden, belangengroepen, ondernemers) met ons meedenkt over mogelijke maatregelen. Maar ook over wat dat betekent voor de uitstraling van Maastricht. Misschien wilt u kades verstevigen of de rivier verder verbreden? Maar mogen er ook gebouwen wijken voor nieuwe dijken? Of heeft dat allerminst uw voorkeur? We hopen zoveel mogelijk ideeën op tafel krijgen.
Lees meer >

 
Maandag 5 Oktober 15
Op naar de 100.000 banen

Werkgevers die meer willen weten over de banenafspraak uit het Sociaal Akkoord of ondersteuning nodig hebben bij de uitvoering hiervan, kunnen vanaf nu terecht op www.opnaarde100000.nl. Deze website is een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland. En tevens is dit dé wegwijzer voor ondernemers die banen willen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. 

Banenafspraak
In het Sociaal Akkoord hebben werkgevers-, werknemersorganisaties en de overheid afgesproken dat er 125.000 banen tot 2026 worden gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit onderdeel wordt ook wel de Banenafspraak genoemd. Werkgevers in de marktsector nemen 100.000 banen voor hun rekening. Het portal opnaarde100000.nl helpt ondernemers die de afspraken in de praktijk willen brengen. 
Lees meer >


Pagina 33 / 33
« < 29 30 31 32 33