aaa

Nieuws

 
Dinsdag 6 Oktober 15
mijnMaas Café

Hoogwater in Maastricht? Daarmee willen we definitief afrekenen. We herinneren ons allemaal de grote overstromingen in 1993 en 1995. Hierna hebben we onder andere de kades verhoogd, nieuwe muren gebouwd en de rivier verbreed. Toch is dit niet voldoende om Maastricht in de toekomst te blijven beschermen tegen extreem hoge waterstanden. Het klimaat verandert immers. Het regent steeds vaker en steeds meer, en de Maas moet dat beter kunnen opvangen. We moeten nieuwe ideeën inventariseren en daar hebben we u bij nodig!

Praat mee in het mijnMaas Café
De Maas is van ons allemaal! Daarom bent ook u van harte welkom tijdens mijnMaas Café op donderdag 22 oktober 2015. We vinden het belangrijk dat iedereen (inwoners, wijkraden, belangengroepen, ondernemers) met ons meedenkt over mogelijke maatregelen. Maar ook over wat dat betekent voor de uitstraling van Maastricht. Misschien wilt u kades verstevigen of de rivier verder verbreden? Maar mogen er ook gebouwen wijken voor nieuwe dijken? Of heeft dat allerminst uw voorkeur? We hopen zoveel mogelijk ideeën op tafel krijgen.
Lees meer >

 
Maandag 5 Oktober 15
Op naar de 100.000 banen

Werkgevers die meer willen weten over de banenafspraak uit het Sociaal Akkoord of ondersteuning nodig hebben bij de uitvoering hiervan, kunnen vanaf nu terecht op www.opnaarde100000.nl. Deze website is een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland. En tevens is dit dé wegwijzer voor ondernemers die banen willen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. 

Banenafspraak
In het Sociaal Akkoord hebben werkgevers-, werknemersorganisaties en de overheid afgesproken dat er 125.000 banen tot 2026 worden gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit onderdeel wordt ook wel de Banenafspraak genoemd. Werkgevers in de marktsector nemen 100.000 banen voor hun rekening. Het portal opnaarde100000.nl helpt ondernemers die de afspraken in de praktijk willen brengen. 
Lees meer >


Pagina 34 / 34
« < 30 31 32 33 34