aaa

Nieuws

 
Donderdag 19 Oktober 17
Van 20 tot 23 oktober: extra verkeershinder door afronding herinrichting kruispunt Geusselt in Maastricht

Het werk aan de Viaductweg en Terblijterweg in Maastricht is bijna klaar. Sinds begin september richt A2 Maastricht deze wegen opnieuw in, om het verkeerssysteem rondom Geusselt compleet te maken. Voor lokaal en regionaal autoverkeer naar en vanuit de omliggende wijken gelden tijdens de werkzaamheden afsluitingen en omleidingen.

Het totale werk duurt 7 weken en gebeurt in fasen. Vrijdagavond 20 oktober gaat de laatste fase, fase 3, van het werk in. Deze fase duurt één weekend. Verkeer moet het hele weekend rekening houden met aanzienlijke hinder rondom Geusselt.
Lees meer >

 
Donderdag 5 Oktober 17
Duits-Nederlandse Handelsdag 8.11.2017

 

Op woensdag 8 november zal de 8e Duits-Nederlandse Handelsdag (DNHD) plaatsvinden in het Borussia-park Mönchengladbach (D). Dit event is “Hét platform voor Duitse en Nederlandse ondernemers”.
Om de grensoverschrijdende samenwerking te bevorderen werd een aantal jaren geleden deze DNHD gelanceerd. Deze DNHD heeft een duidelijke focus op de deelstaat Nordrijn-Westfalen (NRW) 

Tijdens deze Handelsdag krijgt u als ondernemer alle informatie over het zaken doen met Duitsland. Diverse experts geven u tips en advies in verschillende workshops.
Lees meer >

 
Woensdag 4 Oktober 17
Vanaf 4 oktober: extra afsluiting door herinrichting Viaductweg en Terblijterweg in Maastricht

Om het verkeerssysteem rondom Geusselt compleet te maken, richt A2 Maastricht sinds begin september de Viaductweg en Terblijterweg opnieuw in. Het werk duurt 7 weken en gebeurt in fasen, om de overlast voor verkeer te beperken. Forse verkeershinder is echter onvermijdelijk. Lokaal en regionaal autoverkeer naar en vanuit de omliggende wijken krijgt te maken met afsluitingen en omleidingen.

Tot 23 oktober niet linksaf bij Geusselt
Vanaf 4 oktober start fase 2 van het werk en komt er, naast de afsluitingen uit fase 1, een extra afsluiting bij voor autoverkeer. Tot maandagochtend 23 oktober kan verkeer komende vanuit het noorden (Eindhoven/Heerlen) bij kruispunt Geusselt niet links afslaan naar Berg en Terblijt (Terblijterweg). Houd rekening met extra hinder en drukte op de omleidingsroutes.

Geen hinder voor doorgaand verkeer
Voor doorgaand noord-zuidverkeer (en andersom) op de A2/N2 (tunnel) is er geen hinder. Ook autoverkeer tussen de A2 en het stadscentrum kan altijd doorgaan over de viaducten bij kruispunt Meerssenerweg-Viaductweg.

Meer info
Lees meer over de herinrichting, de verschillende fasen en de verkeersmaatregelen die nodig zijn op de website van A2 Maastricht: www.a2maastricht.nl/viaductweg.

 
Donderdag 28 September 17
GDPR: Privacy maar dan vereenvoudigd

Marc Vrijhof (Tulser Privacy Factory) heeft aan een volle zaal ondernemers toegelicht dat er ondanks dat er al decennia lang privacy wet en regelgeving bestaat is, bitter weinig aandacht besteed wordt aan het implementeren van privacy in organisaties. Vanaf 25 mei 2018 zal dit drastisch gaan veranderen. Vanaf dan moeten directies, mogelijk op straffe van bestuurdersaansprakelijkheid en boetes oplopend tot 20 miljoen Euro, continu verantwoording kunnen afleggen. Zij moeten 24/7 aan de 'Autoriteit Persoonsgegevens’ kunnen bewijzen dat ze aantoonbaar privacy compliant zijn.


Lees meer >

 
Woensdag 20 September 17
Bericht voor ondernemers en burgers die gebruik maken van de Overval App

Eind 2013 zijn de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Sittard-Geleen, Roermond, Venray en Weert gestart met een proef voor 3 jaar met de Overval App. Hiermee hoopten de gemeenten samen met de ondernemers bij te kunnen dragen aan de strijd tegen overvallers.

De Overval App geeft ondernemers die zijn overvallen de kans om met behulp van hun smartphone direct een melding te maken en snel een kloppend signalement te verspreiden.

Nu na 3 jaar constateren we dat het aantal ondernemers dat zich hiervoor heeft aangemeld laag is. In alle zeven gemeenten hebben zich in totaal 724 bedrijven aangemeld, terwijl rond de 7.000 bedrijven het aanbod hebben gehad om deel te nemen aan de proef. Ook hebben we geconstateerd dat de Overval App geen enkel keer gebruikt is in de afgelopen drie jaar.
Lees meer >


Pagina 5 / 31
« < 3 4 5 6 7 > »