Het Grote Maastrichtse Ondernemersdiner

Voor de allereerste keer heeft de SIM Hét Grote Maastrichtse Ondernemersdiner georganiseerd wat plaats heeft gevonden bij Thiessen Wijnkoopers in Maastricht. Ondernemers van de Maastrichtse bedrijventerreinen kwamen samen voor een avond vol netwerkmogelijkheden, goede gesprekken en culinaire verwennerij.

De avond begon met een hartelijk ontvangst, waarbij de gasten werden begeleid naar de tuin van Thiessen, waar het aperitief werd geserveerd. Dit was het eerste onderdeel van de wijnproeverij, die werd begeleid door de wijnexpert van Thiessen. Voorzitter Edward Goessens heette de ondernemers welkom en benadrukte het belang van samenwerking binnen de SIM. Hij sprak over de kracht van een verenigd ondernemerscollectief en hoe gezamenlijke inspanningen ondernemers helpen om beter in te spelen op de uitdagingen die voor hen liggen: “Samen zijn en blijven we zoveel sterker dan alleen.”

Na deze woorden werd de wijnproeverij voortgezet in de wijnkelder, waar ondernemers onder het genot van wijnen en bijpassende hapjes nader kennismaakten. Vervolgens werd er aan tafel gegaan voor een viergangendiner. Halverwege de avond was er een pauze in de tuin, waarbij de tafelschikking werd gewijzigd, wat ruimte bood voor nieuwe gesprekken.

Het diner werd afgesloten met een inspirerende lezing van paralympisch handbiker Mitch Valize, die sprak over zijn weg naar succes tijdens de Olympische Spelen in Parijs, waar hij twee gouden medailles won.

De avond eindigde met een dessert, waarbij ondernemers al snel aangaven dat dit event zeker herhaald mag worden. De zoektocht naar een geschikte datum voor 2025 is inmiddels gestart.